Archive for January, 2010

Unfortunately


Seperti biasa, bangun pagi dan bersiap untuk ke tempat kerja. Setelah selesai bersiap, touch up skit-skit..dah nampak kemas, baru lah bertolak..Ambil kunci,beg,hp and others..So bukak pintu rumah, lalu aku harus membuka grill pintu rumah ku pulak..

Sedang aku sedang cuba membuka pintu grill rumah ku dengan kunci rumah, dengan tidak semena-mena kunci ku itu terjatuh di luar rumah..Jatuhnya pulak jauh dari tangan aku untuk dicapai.Oh Damn!

Aku cuba membuka pintu rumah kembali,namun aku telah mengunci pintu rumah sebentar tadi.Maka kini aku terperangkap di antara pintu rumah ku dan pintu grill rumahku…Aku cube meminta tolong,namun tiada sesiapa ada di situ.Ke mana semua neighbour?Ponteng kerja?

Sudah 15 minit berlalu dan aku masih terperangkap.Lalu ambil keputusan untuk call kawan untuk membantu. Kawanku menjawab telefon dan rupanya dia masih tidur grr…Mungkin keletihan selepas event semalam…Walaupun dia marah-marah kerana mengacau tidur dia..Namun aku tiada pilihan..Sorry bro..

Selepas 15 minit,dia tiba membantu..haha…Terima kasih..Lain kali aku akan pastikan hal ini tak berulang lagi

Advertisements

Melaka Again?


Entah macam mana boleh dapat idea nak pegi Melaka lagi..

Cuti-cuti Malaysia kot..Takpun sebab tak dapat pegi Bandung lagi…

Melaka kan Bandaraya Bersejarah..

Although pegi balik hari je, still ambik cuti..Lagipun lama dah tak pegi jalan-jalan since melalui kursus DPA selama 7 bulan..

Balik Kelate pun tak sempat lagi.

Perjalanan bermula awal pagi dan apabila tiba terus breakfast di sekitar Peringgit..Not bad jugak breakfast dia..Nasi lemak yang sedap.

Kemudian terus menaiki River Cruise..Rm10 je, mula-mula takde orang dan kene tunggu..haih…Nasib baik la ada orang lepas tu.

Not bad jugak the tour, dapat tengok Melaka. Masa study dekat MMU Melaka time Alpha dulu, tak sempat nak tour Melaka sangat pun.. Maklumlah takde transport lagi that time, duit pun bukan ada sgt..student…

Dah habis yang tu, terus pegi naik kapal Flora tuu..Lupe la nama dia..Not bad la..

Kemudian pusing-pusing sekitar Stadhuys..Time ni dah panas ni..Nasib baik ada jumpe cendol,terus makan..pergh…enaknya jangan cakap..

Belum habis lagi, then terus pegi Muzium Istana Melaka pulak..Kat sini boleh tengok replika Istana Melaka, macam mana kayanya adat Melayu.. something yang membuka mata juga..Menurut some history expert, Istana Melaka dulu dibuat dari batu, bukan kayu, tu tak sure lah tu…

At this time, dah kul 2..lapar dah ni..terus ke Portuguese Settlement dekat Ujung Pasir..berpandukan guide dari LYN forum, jumpe jugak..Nasib baik ada kedai bukak..

Order Dabel Chicken, Kangkung Belacan and a few more…Pergh sedapnyaa especially Dabel Chicken, its like curry but not the normal curry.

Lepas tu jalan-jalan lagi then balik KL.. I wanna go to Bandung,probably this March 2010.

Guess What Car Is This?


What car is this?

Bowling Session


Had a blast today with my office mate playing bowling at Alamanda.

It was a very enjoyable session as we get to know each other closer.

There is no more gap between us at this time.

I’m not a pro bowler, so I played for fun.

Playing up against my ex-boss, my colleague, my staff..

I really enjoyed the session.

Let’s organize another bowling tournament very soon.

Pics will come soon.

Mohammad Nizar cedera kereta terbalik


IPOH 7 Jan. – Bekas Menteri Besar, Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin cedera apabila kereta yang dipandunya terbabas lalu terbalik di Jalan Raja Nazrin Shah di sini hari ini.

Mohammad Nizar yang menerima satu jahitan di tangan ekoran kecederaannya itu berkata, sebaik keretanya terbalik, beliau merangkak keluar mendapatkan pertolongan dan dibawa oleh orang awam ke HRPB.

Kejadian itu berlaku kira-kira pukul 9.20 pagi ketika Ahli Parlimen Bukit Gantang itu dalam perjalanan seorang diri dari rumahnya di Sungai Rokam ke sebuah klinik gigi di bandar raya ini.

Ketua Trafik negeri, Supritendan Wan Abdullah Ishak berkata, ketika tiba di tempat kejadian, Mohammad Nizar cuba mengelak sebuah kereta Volvo berwarna emas yang keluar secara tiba-tiba dari Jalan Seruan.

Katanya, kereta Toyota Camry berwarna kelabu dipandu Mohammad Nizar kemudian melanggar bahagian depan sebelah kanan kereta Volvo tersebut yang dipandu seorang wanita.

“Berikutan itu, kereta Mohammad Nizar terbabas lalu terbalik dengan keempat-empat tayarnya ke atas.

“Mohammad Nizar yang cedera ringan di dahi dan tangan kemudian dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) untuk rawatan,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, Mohammad Nizar ketika ditemui pemberita di HRPB berkata, semasa kejadian, dia memandu seorang diri dan cuba mengelak sebuah kenderaan yang keluar secara tiba-tiba di hadapan.

“Pagi ini saya ada temu janji dengan doktor gigi dan saya dalam perjalanan ke klinik tersebut. Saya nampak sebuah kereta keluar secara tiba-tiba dan saya cuba mengelak.

“Tidak sangka pula tindakan itu menyebabkan kereta saya terbabas dan terbalik. Namun saya bersyukur hanya cedera ringan di tangan dan cermin mata pecah,” katanya.

Balasan kerana menderhaka pada Sultan.Accident dekat Jalan Raja Nazrin Shah pulak tu hehe

What Makes a Malaysian a Malaysian?


14 facts about a Malaysian:

1) A typical young Malaysian can name all the players from a top English Premier League club,but ask him name one football player from Malaysia,he cannot!

2) When Streamyx come,you complain Streamyx too slow. When Maxis broadband come,you complain it always disconnects. When P1 Wimax come,you complain Wimax too expensive/laggy. In the end,you say streamyx still the best lah…

3) When highway toll price increase,you complain. When petrol price increase,you complain. When you go Starbucks buy RM10 coffee,NO COMPLAINT!!

4) When you cannot find parking in a shopping mall and have to walk very far,you complain. When you go inside the shopping mall and there’s SALE,run from old wing to new wing,that one NO COMPLAINT!!

5) You are always late and the excuse you give when you’re late is always either: (a) traffic jam (b) no transport © cannot find parking

6) You have a parent who forces you to take science stream in high school,study engineering in Uni,then when you graduate,they ask you to forget everything you learn and do commerce.

7) You know someone who can specially develop an angmoh accent when speaking to an American/British/Australian.

8) You complain against the government in kopitiam,you talk loud loud. Leave anonymous comments on blogs,you also talk loud loud. Attend ceramah by DAP,you shout loud loud. Then when Opposition organize a protest and ask you to go,you don’t want,scared later kena tangkap by ISA.

9) Every year on the 30th April,you are one of the people queuing up last minute to submit your income tax form.

10) When you pay RM10 for something that cost RM1,you blame the Chinese.

11) When a government service is too slow,you blame the Malays.

12) When a building is not good and collapsed,you blame the Indians.

13) When a Chinese student won a scholarship,you say: “Wah! Very clever hor?” When a Malay student won a scholarship,you say: “Aiya! Of course lah! He Malay mah!”

14) When an angmoh stranger kisses you on the cheek to say hello,you very happy. When a Malaysian guy kisses you ont he cheek to say hello,you slap him in the face.

credit to poppy

Cendol


cendol

Having cendol under hot sun is an unforgettable experience