The Good of Barley


Sejak kebelakangan ni..aku gemar meminum air barli..Pantang gi kedai..order Barli suam satu…Jangan order Barli ais pulak..Ais tu bisa untuk badan..Tapi sebab utama order barli ni sebab tatau nak order air lain dah Barli ini merupakan minuman yang berkhasiat untuk kesihatan badan.Rasa pun sedap.gigit-gigit biji dia tu… Diriwayatkan, Rasulullah s.a.w. pernah memberi sup barli kepada orangContinue reading “The Good of Barley”

Caught in middle-income trap


From thestar.com.my A graduate teacher starts at RM2,500 per month in Malaysia, compared to RM6,196 in Singapore and RM15,661 in Hong Kong. Malaysian wages have fallen behind partly due to the gross divergence between the suppressed Malaysian CPI and that of the world. OVER the last few months, there has been much discussion on theContinue reading “Caught in middle-income trap”

Masalah Selepas Kahwin


Tadi dalam radio ada satu issue yang interesting to talk about.. It’s about masalah pasangan selepas kahwin.. Banyak pasangan muda-muda yang baru-baru kahwin ada masalah rumah tangga.. Kenapa perkara ini terjadi?padahal mereka berkahwin suka sama suka.. Dan seorang pendengar ini memberi pendapat bahawa most of the problems berpunca daripada hutang.. Banyak pasangan yang berkahwin berhutangContinue reading “Masalah Selepas Kahwin”

People Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones


People Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones ( don’t criticize other people when you yourself have faults and weaknesses ) “People who live in glass houses should not throw stones” reminds us that we should be careful how we treat other people (with our words and actions) because we can all beContinue reading “People Who Live In Glass Houses Should Not Throw Stones”