Internal memo from the CEO of Nokia to all the employees


  Hello there, There is a pertinent story about a man who was working on an oil platform in the North Sea. He woke up one night from a loud explosion, which suddenly set his entire oil platform on fire. In mere moments, he was surrounded by flames. Through the smoke and heat, he barelyContinue reading “Internal memo from the CEO of Nokia to all the employees”

Corat-coret David Teo


Artikel ini dipetik dari Utusan Malaysia bertarikh 8 Disember 2010 Corat-coret David Teo DALAM banyak orang seni, saya kena betul-betul tabik kepada pengeluar filem David Teo. Sekitar 10 tahun lalu dia langsung tak tahu pasal buat filem. Baru sebentar tadi, dia menghantar mesej kepada seseorang, filem terbarunya Ngangkung (nama pun pelik) hendak mencecah rekod box-officeContinue reading “Corat-coret David Teo”

Jemputan Kahwin


Kahwin memang bende yang memeningkan.Macam-macam kene fikir dan settle kan..Terutama sekali pasal jemputan kahwin..Bila nak buat kad, kene fikir nak buat berapa banyak kad..Cukup ke kad tu?Kalau tak cukup macam mana?Zaman sekarang, kalau member-member, jemput je kot facebook..Senang,jimat..Kalau bagi kad pun, nanti buang tong sampah jugak…Dah la dekat kad tu ada tulis doa-doa.. Maybe kadContinue reading “Jemputan Kahwin”

4 Golongan lelaki ke neraka


My officemate told me about this..I think it’s quite important… Pertama:- ‘Ayahnya’ Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.Continue reading “4 Golongan lelaki ke neraka”