Things u didn’t know about fast food, 59% of msians eat fast food once a week


New Year at Kota Bharu?


How does it feel to celebrate new year at Kota Bharu?

I think it’s pretty dull, nothing much you can do other than having a drink at popular spot and celebrate with friends.

No such concert, singing..

But KB does have new year celebration likeKL in private place like in hotel..A friend of mine invited me for the private celebration but I have to work as early as 7 am tomorrow morning. Don’t think I can make it if I celebrate new year tonite.

Picture is coming soon for new year in Kota Bharu.

Corat-coret David Teo


Artikel ini dipetik dari Utusan Malaysia bertarikh 8 Disember 2010

Corat-coret David Teo

DALAM banyak orang seni, saya kena betul-betul tabik kepada pengeluar filem David Teo. Sekitar 10 tahun lalu dia langsung tak tahu pasal buat filem.

Baru sebentar tadi, dia menghantar mesej kepada seseorang, filem terbarunya Ngangkung (nama pun pelik) hendak mencecah rekod box-office RM10 juta! – baru lebih seminggu ditayang.

Sebelum ini tiada filem Melayu mencecah RM10 juta. Semua filem dia antara RM6 dan RM7 juta. Maknanya dia buat filem saja, dia dapat juta-juta, fantastik!

Yang paling menakjubkan pasal David ini, dalam satu interbiu dengan The Star tidak berapa lama dulu, dia buat kenyataan yang amat berani – yang sampai hari ini tiada siapa yang (sanggup) menafikannya.

Dia kata cabaran paling besar bagi penerbit filem seperti dia ialah “godaan” daripada artis-artis (sudah tentu wanitalah) yang muda dan seksi-seksi yang sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkan slot menjadi pelakon utama.

Dia kata, hanya 10 peratus saja penerbit yang dapat mengelak daripada godaan itu dan katanya: that‘s 10 percent is me.

Sebab itulah bisnes dia maju dan berkat. Salam Maal Hijrah 1432.

Mengapa yang 90% lagi tidak dapat menahan dogaan? Kurangkah iman mereka?Kenapa yang tidak beragama Islam mampu menahan godaan?

Jemputan Kahwin


Kahwin memang bende yang memeningkan.Macam-macam kene fikir dan settle kan..Terutama sekali pasal jemputan kahwin..Bila nak buat kad, kene fikir nak buat berapa banyak kad..Cukup ke kad tu?Kalau tak cukup macam mana?Zaman sekarang, kalau member-member, jemput je kot facebook..Senang,jimat..Kalau bagi kad pun, nanti buang tong sampah jugak…Dah la dekat kad tu ada tulis doa-doa.. Maybe kad ni boleh diberi untuk saudara mara, orang tua, yang takde facebook..

Kalau nak buat kad kahwin, nak jemput siapa? Nak jemput dia tu, tapi dia tu tak baik pun dengan kita. Kalau tak jemput, nanti kecil hati pulak..Macam mana ek? Terlihat tips yang diberi oleh weddingkami mengenai jemputan kahwin..Boleh selesaikan masalah jemputan ni…

Credit to WeddingKami

Settle dah masalah jemputan kahwin…hehe…

Mat Salleh cakap “Gomo Kelate Gomo”


I laugh loudly when I saw this:

4 Golongan lelaki ke neraka


My officemate told me about this..I think it’s quite important…

Pertama:- ‘Ayahnya’

Apabila seseorang yang bergelar ayah tidak memperdulikan anak-anak perempuannya di dunia.Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat, mengaji dan sebagainya.Dia membiarkan anak-anak perempuannya tidak menutup aurat.. tidak cukup kalau dengan hanya memberi kemewahan dunia sahaja maka dia akan ditarik oleh anaknya.

Kedua:- ‘Suaminya’

Apabila seorang suami tidak memperdulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul bebas di pejabat,memperhiaskan diri bukan untuk suami tapi untuk pandangan kaum lelaki yang bukan mahram,apabila suami mendiamkan diri.. Walaupun dia seorang alim (solat tidak tangguh, puasa tidak tinggal)maka dia akan ditarik oleh isterinya.

Ketiga:- ‘Abang-abangnya’

Apabila ayahnya sudah tiada, tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh kepala abang-abangnya.. jikalau mereka hanya mementing keluarganya sahaja dan adik perempuannya dibiar melencong dari ajaran ISLAM. Tunggulah tarikan adiknya di akhirat.

Keempat:-’ Anak Lelakinya’

Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yang haram dari Islam, maka anak itu akan disoal dan dipertangungjawabkan diakhirat kelak.. Nantikan tarikan ibunya.

Fedex Service


I bought a slider from UK through their website. The process was easy as I paid for the item through PayPal. I’d really recommend to pay through PayPal if you plan to buy things from other countries/internet. It is much safer and offer protection for your purchase.

The seller shipped my item quickly on 28 Oct 2010.I was updated via e-mail for my parcel location and I am quite impressed with the accuracy of their parcel location update. Even when my parcel was delayed from custom’s clearance, it was also updated. Through the site I was made to understand that I should receive the item on 1 Nov 2010. That’s 4 days only.

I really received the item on 1 Nov 2010 in the morning. Man, I am impressed.Now I know why Fedex is a world class company because they deliver.

p/s – Guys, I am not paid by Fedex to post this entry.