The Good of Barley


Sejak kebelakangan ni..aku gemar meminum air barli..Pantang gi kedai..order Barli suam satu…Jangan order Barli ais pulak..Ais tu bisa untuk badan..Tapi sebab utama order barli ni sebab tatau nak order air lain dah

Barli ini merupakan minuman yang berkhasiat untuk kesihatan badan.Rasa pun sedap.gigit-gigit biji dia tu…

Diriwayatkan, Rasulullah s.a.w. pernah memberi sup barli kepada orang yang demam.

Tapi apa khasiatnya?

Barli baik untuk:

– Mengubati demam dan selsema

– Melawaskan kencing

– Mencegah batu karang

– Meningkatkan kesihatan buah pinggang

– Merendahkan kolestrol

– Meredakan sembelit

– Mencegah kanser

Jadi minumlah barli..Kurangkanlah minuman berkafein…

p/s – Bercadang nak stop minum teaboh dan minum jasmine,chinese tea,green tea

    • bandung
    • March 19th, 2010

    lg 1 mas khasiatnya
    spt lo bilang

    memekatkan air mani

    ps: dont reject dis comment…hahaa

    it’s part of NEM

  1. ya ya bener

  2. barley suam mmg fav aku since a few years back…i think 2005 IINM…haha…yg aku tau sejukkan badan n pekatkan sperm jer..lain aku tatau..thanks for sharing bro🙂

  3. air ni best bro..gigit2 biji dia..layan..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: