Kucing di dalam Enjin Kereta


Sounds weird rite?

Hari ini bile sampai dekat parking rumah..Ternampak ada seekor kucing besar mengejar kereta aku..Aku tak sure apa dia cari…Aku pun pelik..Kucing tu seperti cuba nak masuk dalam enjin tapi tak dapat..

Kemudian aku dengar bunyi kucing mengiau-ngiau..Eh?Pelik..Ada kucing ke dalam enjin kereta aku ni?Aku cuba buka bonet kereta, tapi sewaktu cuba untuk membuka, kucing besar tadi mengiau-ngiau dengan garau seperti nak bergaduh dengan aku..Ala bunyi macam kucing nak bergaduh tu.. Hampir-hampir di attack nye aku… Aku pun tatau nak buat apa..Lalu aku mintak bantuan guard dkt apartmen aku dengan 2 orang indian.

Aku start kereta dan mak kucing tu pun lari..

Setelah lama mengintai-ngintai dan menyuluh dalam enjin kereta, aku nampak anak kucing tu berada di bawah enjin dan kelihatan ketakutan..Bila disergah, anak kucing tu diam je…tak nak keluar..takut kot…

Yang mak kucing tu pulak, tadi garang..sekarang mengiau-ngiau manja pulak..Sekarang baru tau aku nak tolong kau..Hish!

Macam-macam alat digunakan nak keluarkan kucing tu..Tapi tak nak keluar,dari tool box,spanar,screw driver, payung…

Sehinggalah indian tu bawak pengumpil..Time ni aku dah angkat kereta aku guna jack tu…

Masa ni dah dekat 1 jam dok cuba nak keluarkan tapi tak berjaya jugak..For last try, kita orang cube umpil anak kucing tu keluar..Setelah penat + berpeluh + tension cuba, anak kucing tu finally terjatuh..Nampak sangat dia takut..

Bila dia dah jatuh, mak kucing tu pun datang mengambil anaknya dan pergi…

Alhamdulillah, hari ini aku telah berbakti kepada makhluk Allah swt.

Kepada semua kucing, jangan jadikan kereta saya sebagai rumah anda.

Sekian.

    • JaneDoe
    • February 23rd, 2010

    Kucing binatang kesayangan nabi .. besar pahala tu

    • Lydia
    • February 23rd, 2010

    Thanks sebab prihatin.. Mak kucing tu sgt protective kerana bimbang anaknya akan dimakan oleh haiwan lain termasuk kucing jantan.. Kita ni pun ibarat pengancam bg species mereka. Haiwan pun sayangkan anak, manusia?????? Lagi teruk!!!!
    Thanks kepada Remy, serta yg menolong.

  1. Kucing tu baby lagi…kecik lagi..baru beranak…patut la nampak lemah sangat..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: