Tips Mencari Wanita/Isteri


Jangan nak pening-peningkan kepala…Kenapa nak pening-peningkan kepala kerana wanita? Sepatutnya dia memberi kita +ve influence not -ve influence…

Look out for woman who doesn’t give you much problem…not giving you headache..what i mean is…

I’ll give you an example..

Your gf tells u she wants to go out with a guy, and the guy likes her..But she tells you that she’s going out as friend only…You answered with your ego okay you can go out but please behave yourself… That’s what your head tells her.. But in your heart, you are jealous, mad…She’s giving you problem and headache..Dia tak memberi ketenangan jiwa pada kamu…

Carilah yang memberi ketenangan jiwa pada kamu…kerana wanita yang betul-betul sayangkan kamu tidak akan menghuru-harakan jiwa kamu…

Dan carilah yang bijak..kerana kamu tak perlu begitu bersusah-payah menerangkan perkara yang remeh temeh kepada dia yang mungkin mencabar kesabaranmu

    • baam
    • May 8th, 2009

    “Your gf tells u she wants to go out with a guy,”

    she wants to.. hahaha that statement already define her needs.. that she have something/goals to achieve in her life that she need to complete certain phases.. so, SHE WILL give you lots of heachache current and future.. because she have her own desire..
    still, if you really want her.. thinking that, she’s worth it because she will make you happy and because she really love you,or i will never find this kind of “awek satu pakej lengkap”
    it just that.. she just HAVE TO accompany that guy to return a favour.. HAHAHHA SCREW YOU.. no one is worth it except our own very self..

    “a man can defeat an army if God permit so..”

    • pinklover
    • May 8th, 2009

    Macam mana dengan perempuan plak? if her bf said he wants to go out with his fren (kwn perempuan) and that girl ader feeling kat u. then u said, kuar as a fren jer tak lebih dari tuh.. so, gf you jwb, ok lah..take care, behave, etc lah…. sama jugak kan dengan apa yang lelaki rasa kan? so, conclusion dia, bukan perempuan sahaja yang perlu memahami, lelaki pun sama jugak.. Try to complete each other.

  1. baam – that means she has other desire more important than you..

    pinklover – apa u ckp tu betul. tp apa yang membezakan lelaki dan wanita adalah lelaki ada kuasa memilih which perempuan takde…in the end,it’s up to the guys…

    • Jane Doe
    • May 8th, 2009

    hmm .. perempuan tak ada kuasa memilih? what is that supposed to mean ..

    • baam
    • May 8th, 2009

    at one point.. they think/believe, that they know whats important in their life.. and yet… when things got different.. they change. not improvise.. but simply change. nway.. i am going to use different domain after this.. i’ll let u know, later on..

  2. hurrmm

    saje je kan post topik panas camni…

    hahahaha

  3. actually topik ni takde kene mengena dengan sapa-sapa..hanya tiba-tiba terfikir semalam dan selepas borak dengan mama ku..

  4. to me, i rely more on chemistry bro…

    yerla, perempuan bukan boleh terima poligami…so kawin kira sekali je la kan…melainlah kalau depa on utk franchise concept….hahahaha!

    tp, i prefer to find not looking for prefect girls…

    jumpa dan bukan mencari =)

    aaahhhh tapi kalau nak komen topik ni takkan habis…

    masing- masing mencari kriteria berbeza…hehehe

    tp betul…kadang-kadang perempuan ni SAIKO!

    hahaha *** dari experience sendiri

    ad-

  5. ewaah

    menambah pula yer…

    hahahahaha

  6. Korang semua macam tak paham dgn topik nie.

    Baca elok-elok please.

    Hazremi cakap jangan pilih perempuan yang memberi masalah yg macamnie which I agree 110%. Aku dah banyak experience benda nieh.

    Its not about chemistry la laki pon buat la, nak kena complete each other la, its about if you can, avoid girls like this, who will give you troubles and headaches all the time.

    • azmeer memang banyak experience benda mcm ni…zarob lagi la banyak..dia la inspired aku for this entry..

      kenapa nak pening-peningkan kepala? she should give us +ve influence, rite?

      p/s – bile kau nak kawin azmeer?

  7. Yerp.. Agree… Nak cari wanita… cari la yg berilmu..bijak.. Hurm.. dan sebaliknya.. kalo wanita berilmu sgt pun tak bole.. nnt akan jatuhkan pride lelaki.. So its better if equal.. Hurm.. Kalo bg I… utk dptkan org yg bijak..kita pun kena bijak.. is it true?

  8. Yup,i agree with u..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: