Reborn


Kenal tak siapa mamat kat atas ni?Nama dia Tomok..

Takkan tak kenal kot..dulu-dulu dalam 10 tahun lepas band dia sangat popular..nama band dia New Boyz…top gile time tu… girls semua minat dia..tapi yang lelaki boo dia…baling kasut, batu kalau dia nyanyi… in easy word, he is hated and got nothing to prove as a singer..suara dia sengau….

Tapi semalam, Malaysia telah ubah pandangan mereka terhadap Tomok…dari seorang yang dibenci, Tomok yang baru kini disanjung, setiap minggu membuat persembahan yang hebat di OIAM, sehinggalah semalam Tomok menang RM 1 juta….

Entry ini bukanlah nak bincang pasal Tomok sangat, tapi semangat dan perjuangan Tomok untuk merubah nasib dia is something I really admire.It’s not easy to fight with yourself to change your fate. But he made it yesterday nite..

Dari seorang penyanyi sengau yang dibenci ramai, dia kini disanjung, every performance dia sangat dinanti-nantikan..Even me who hated him before is now a fan of him..

Tuhan itu maha kaya, mungkin dulu Tuhan belum bagi rezeki lagi pada kita…tapi insyallah jika kita berusaha untuk merubah nasib kita, tuhan akan membantu kita. “Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu sehinggalah kaum itu merubah nasibnya sendiri”. Yesterday , Malaysian witnessed Tomok changed his fate.

  1. aku sendirik susah nak admit yang Tomok dah jd camtu…Kagum ada, pelik pon ada.Kagum sbb Tomok leh naik sampai camtu…Pelik sbb aku sokong Tomok…bukan aku je ,mak bapak aku pon tersampuk.hahahaha.

  2. tomok=new mawi..

    old mawi..bye2..

    • chidori
    • May 6th, 2009

    sebab tu la dia dah tamau pakai nama tomok lagi.. shah indrawan la pasni.. bagus la guna nama betul.

  3. kite tunggu saja kemunculan album dia…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: