Bandung


Bandung sememagnya keren….

Trip selama 4 hari 3 malam ini sungguh seronok walaupun kami hampir muflis, seronok sgt shopping… Walaupun duit banyak habis…penat..tapi it was really worth it…

We went there without any travel package…We just booked flight and hotel, other than that we just find it over there..Oh yeah, naik angkut seronok juga ya dan murah….Bisa liat cewek-cewek Sunda juga..

s73015901

More after jump…

9 Jan 2009 (Jumaat)

Bangun pagi…bertolak ke LCCT dihantar oleh Khairul yang ketika driving, awek nya menelefon ..Aku ingatkan mak dia call sebab dia panggil mama time tu..Rupe-rupenye awek dia hahaha..uwekk..Anyway, thanks Khairul..

Flight ikut schedule…Excited jugak pegi Bandung ni..Sampai dalam jam 11 di Bandara Husin Sastranegara.. Trus pergi hotel check in…Nice hospitality ..of coz la hotel kite orang duduk tu 4 star..kire mewah dekat Bandung tu…

Lepas letak barang terus pergi makan di Restoran Dapurku..makan tak ingat..maklumla jutawan, lepas tu kene bayar Rp 200,000 muhahaha..mahal jugak siot…nAsib baik cewek-cewek di situ keren…

Kemudian naik angkutan ke Jalan Riau…Time ni angkutan tu rosak dan kete belakang (kete orang kaya) hon-hon.. semua orang nak pukul tuan kete tu…haha…bagus la unity…Orang tepi2 tu tolong tolak angkutan tu…

Shopping macam nak mati di Jalan Riau ni…Rasa suka ambik…Malam dinner di satu restoran yang bercahayakan lilin.. Pusing2 bandar Bandung..beli magazine…tengok cewek Sunda…went to Paris Van Java…then went back to Hotel..

10 Januari 2009 (Sabtu)

After breakfast yang not bad di Hotel Aston, kita orang walked to Pasar Baru.. Di sini kita orang shopping macam nak mati jugak..sebab murah…kain-kain,telekung,kain pelikat,tudung..ish..murah2….tp what do we care?We are millionaires….haha..millionaires in Rupiah…Shopping di sini pening jugak..sebab semua orang kerumun suruh beli barang dia orang..aiseh…

Petang dihabiskan dengan shopping lagi di Jalan Setiabudi, apa lagi ke rumah Mode laa…Malam pula dihabiskan dengan menonton live band berdekatan hotel..it was a good performance…

11 Januari 2009 (Ahad)

Hari ini banyak berjalan-jalan di Jalan Dago…Pergi ke Dago Plaza , ambil foto…pusing-pusing di FO sekitar sini..shopping lagi….sampai petang.

Malam nya menonton filem BCL and Ashraff Sinclair bertajuk “Saus Kacang”. Kelakar..not bad…U guys should watch it too.. Kita orang gelak lebih dari orang Bandung gelak..

12 Januari 2009 (Isnin)

Hari ni tak gi mana-mana sangat..kita orang duk kira duit sebab dah nak muflis, duit cukup-cukup untuk balik ke Malaysia dengan nak bayar tax lagi…Dah risau jugak time tu, tp tawakkal😛. Lepas check out hanya melepak di Braga City Walk sebelum ke airport.

FLight delay to 6.15pm..sampai KL dalam 9.15pm…lambat…Trip to Bandung was great and looking forward to go there to finish my money…

  • Trackback are closed
  • Comments (2)
    • nur
    • January 24th, 2009

    awek sane mmg keren yek..?haha borong tak ingt dunia!

  1. keren banget sie…trip nya sungguh menarik hehe..harus mampir juga yach??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: