Pengalaman sehari di Imigresen


Hari ini aku ke Pejabat Imigresen di Pusat Bandar Damansara untuk membuat passport baru aku…Jika tiada  passport bagaimana aku mau ke Bandung hehe..

Bertolak jam 11.30pagi…tiba di Pusat Bandar Damansara jam 12.15…Lebih baik aku ceritakan secara kronologi…

12.20 tgh hari – Mengambil no. giliran iaitu 1300, no. giliran sekarang ialah 1171…bermakna ada 129 orang di hadapan aku..

1.00 tgh hari – No. giliran terkini adalah 1189…begitu perlahan sekali…brengset…Lalu aku call member-member di KPKT untuk ajak lunch..

1.05 tgh hari – Lepak makan tengah hari di Ali Maju Bistro Pusat Bandar Damansara bersama rakan-rakan KPKT. Time ni buka cerita pasal DPA, pasal MOSTI, pasal landslide Bukit Antarabangsa, pasal kahwin…haha macam-macam…

2.00 ptg- Kembali ke Imigresen untuk kembali menunggu…No. terkini adalah 1229…..OMG!!!…

2.20 ptg – Kerna bosan, baca e-book iaitu My Story from Lim Goh Tong, Genting Founder…

3.00 ptg – No.terkini adalah 1260…baca pulak e-book Harry Potter , tajuk lupa tapi yang ada tajuk Phoenix… cuba scan WiFi..tapi hampa..tiada…sepatutnya di tempat yang lama tunggu seperti ini perlu ada Wifi…

3.30 ptg – Ada 8 kaunter untuk buat passport, tapi hanya ada 3 pegawai bertugas…5 lagi mana????&*@(*&@*&@&(*

4.15 ptg – Akhirnya 1330 dipanggil…Layanan pegawai bertugas yang comey dan mesra adalah baik..

4.20 ptg – Bayar RM300 duit passport…Diberitahu aku perlu datang ke sini semula esok untuk ambil passport…

Dah abis..CABUT laa…

Pemerhatian aku:

1. Kaunter ada 8, yang bertugas 3 je…5 lagi tatau mana…

2. Wifi perlu ada di tempat sebegini…

Lain-lain ok…pengalaman anda di Imigresen macam mana???

Aduh esok kene pegi Imigresen ke…aku ade meeting da…..

    • ayeen
    • December 31st, 2008

    xde pgalaman lagik..Friday ni br nak g buat passport..wish me luck..huuhu kene g pagi2 porning la cmni..

  1. pegi pagi2 ok..kalau pegi petang mcm sy..haru nanti

    • mamat
    • October 12th, 2009

    staff not smile,need more polite

    • mamat
    • October 12th, 2009

    saya warganegara malaysia,asal usul indonisia,layanan seperti di anak tirikan semasa memperbahrui passport

    • sukasibuk
    • December 10th, 2009

    nyampah, nyampah, nyampah…tapi kes aku ni untuk pembantu rumah telefon dari pagi sampai ke petang..x dpt2 pastu dah dpt kat kaunter la ape la lunch la bla bla bla……

  2. tensioN!

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: