I’ve been tagged..I like to move it move it…


Sebelum menjawab tag, layan dulu video ni..I like to move it move it..

Rules:

1-the rules of the game get posted at the beginning

2-each players answers the questions about themselves

3-at the end of the post the player then tags 5 people n posts their names,then goes to their blogs and leave a comment,letting them to know they got tagged and to ask them to play and read your blog

starting time : 1740 (after office hour)
name : Hazremi
nick : Remi, Haz
sisters : 1 elder sister and 2 younger sisters (i’m no. 2, the only thorn)
shoe size : 8/9 (Kebanyakannya)
height :1.65 ( Biasa je…)


where do you live : Currently in Seri Kembangan, Selangor
have u ever been in plane : Tah berapa puluh kali dah
swam in the ocean : Ini dah banyak kali sampai tak ingat.. Siap pernah jd swimming instructor hehe
fallen asleep at school : Biase la tu..kalau tak..tak cool la beb haha..ada la skit2..
broken someone’s heart :Yang ni sensitif skit..tp jawapannya adalah YES
fell off your chair : Yang ni penah jgk..kalau sorang2 je tak kisah..yang malu kalau ramai nampak
sat by the phone all night waiting for someone to call : Yang ni pun dulu-dulu penah la..skang ni tak sgt da.. dah matured
saved emails : Berkaitan dgn kerja definitely, dan stuff yg not spam, kalau about Man Utd pun jarang delete..
what is your room like : My room? Dkt my home ni ada bilik dgn tilam skali, tapi i don’t sleep inside, i tido depan tv, laptop pun depan tv..layan..tunggu beli day bed baru tido dekat luar dgn lebih layan..
what’s right beside you : Office file , telephone, pen, PDA
what is the last thing u ate : Goreng pisang beli dekat kafe MOSTI, tgh hari makan roti john
sore throat : Ni tgh sore throat ni, kene flu, pagi tadi pegi klinik tapi tak mintak MC
broken nose : Pernah sekali masa lepas SPM, hidung tiba-tiba berdarah…

do you believe in love at first sight : Dulu-dulu percaya la love at first sight ni, tapi sekarang tak dah, most important is your inner beauty…Sekarang ni kita harus berkawan dahulu sebelum menyintai seseorangđŸ˜›
like picnic : Mesti la suka..tapi dah lama tak pergi..Kerja banyak kot..
who was/were…the last person you danced with : Yang ni..ada la..someone..
last made you smile : Masa borak dengan member-member ptd tadi
last you last yelled at : Semalam, masa meeting kat Parlimen
today,did you talked to someone you like : Yes, definitely..
kissed anyone :Ni pun korang nak tau ke?Next time la ek
get sick :Ni tengah sakit flu ni…dah pegi klinik pun
talk to an ex : Last week…
miss someone : I miss a lot of persons including my family
who do you really hate : Someone who stab me from behind, tak suka juga pada mereka yang tidak pandai berbahasa

do you like you hand-writing : Hand writing aku comel menurut rakan-rakan ku, seperti tulisan robot hehe
are your toe nails painted : No la bebeh
what color shirt are you wearing now : Light blue with black tie
are you friendly person : Yes, i am a friendly person..but depend on the person i meet as well.. if i don’t see any barrier between us, it will be more easier to know each other

do you have any pets : Takde, my family ada…Kucing nama simba
do you sleep with the tv/laptop on : nih biasa lah ni, dah penat keje..TV on, laptop on. Kadang-kadang tersedar pukul 2-3 pagi baru nak off.
what are you doing right now : Tengah menjawab tag yang baru Nour remind belum jawab-jawab lagi..
can you handle the truth : It will be difficult, tapi kalau tak face it, when will I?
are you closer to your mother or father : Closer to mother in terms of personal stuff, like about girls, problem.. Father ni biasa untuk advice dalam car, career, rumah, macam-macam..
do you eat healthy : I stopped eating fast food for quite some time.. Semalam makan nasi ayam penyettt di Waroeng Penyet di The Curve..
do you still have pictures of you and your ex : Ni tak nak tipu..ada lagi..tapi it was history already..today is the reality, tomorrow is still a mystery..so current is more important..
if you’re having a bad day,who are you most likely to go to : My family, naa, my chat friend..

are you loud or quiet most of the time : Depend on the mood, normally loud..my friend cakap i am a happy go lucky..sometimes when i’m in bad mood, i’ll be quiet
are you confident : Yeszaaa, i am.. I believe I have the ability to do whatever I want to do..

5 things i was doing 10 years ago: ~ form 2..

1) Menjadi pengawas di sekolah

2) Belajar dengan rajinnya, maklum la my mum PK 1 dekat sekolah hehe..anak cikgu

3) Baru belajar-belajar mengorat..cinta monyet..

4) Main PC game

5) Main bola petang-petang

5 things i would do if i were a billionaire:

1) Open my own business from outsourcing to franchise

2) Invest in house and unit trust, share…

3) Buy car yang best-best laa..

4) Pergi travel around the world

5) Share the wealth with my family and wife

5 of my bad habits:

1) Kalau ada problem, selalu jadi sedih dan termenung..

2) Tidur di depan tv although ada tilam dalam bilik

3) Tak suka basuh rambut selalu..susah nak style kan..

4) Tak pandai sangat iron baju heheh

5) Kalau gaduh dengan sapa-sapa, susah nak tegur balik..most of the time buat bodo..

5 places i’ve lived/living:

1) K. Berang, Terengganu

2) Kota Bharu, Kelantan (hometown)

3) Bukit Beruang, MMU Melaka ( foundation for 1 year)

4) Cyberjaya, MMU (3 year bebeh)

5) Seri Kembangan, Selangor ( 2006 – now)


5 people i tagged: Sudah tentu pilih yang belom

1) Yana

2) Azri

3) Seli

4) Efzet

5) Pejol

  1. org pgl remi, Haz? wah sungguh x percaye…ahaha. better remi or remo r…:p

  2. ade jugak orang panggil remo..hehe

    bintie, sy rasa nak tag awk la..tak kene lagi kan

  3. i’m happy that my entry has brighten up your day

  4. terimakasihkeranatag. akunaktagkaubalik, tapibuatapa. takkankaunak jawabsoalanni skalilagi kankankan.

    • nur
    • November 20th, 2008

    uwh akhirnye terjwb jugak tag tu..ingatkan tak mau buat..=)

  5. selain dari aktiviti mengeTAG ni, apakah lagi aktiviti lain yg menarik?

  6. hahahhaahah haz?

    =)

    • pu3 kodok
    • December 3rd, 2008

    remi haz?? kah2

    remi pe kater…kek kawen kiter nt, tulis

    HAZ LURVE AS!
    Selamat Pengantin Baru…

    hahahaha…kangan gituwww..AuuuWWW

  7. bukankah as nak kawin dengan jejaka berdarah indonesia?

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: