Lompat Tikam


Kepada yang tak kenal kuih ni..ni adalah kuih Kelate..kuih ni sangat sedap..meme seleke sengoti laa…

inilah rupa kuih Lompat Tikam itu

Nak dijadikan cerita, pada suatu hari yang indah di Seri Kembangan, negeri jajahan PKR, pergilah aku ke pasar ramadhan Seri Serdang membeli juadah berbuka. Sedang asyik berpusing-pusing di sekeliling pasar, ternampaklah orang menjual lompat tikam..Teringat aku kepada kuih favorite di Kelantan ini, lalu aku pun membeli nya walaupun mahal RM1.50.

Kemudian pulang ke rumah dan tiba waktu berbuka, ku lihat lompat tikam ini bukan lompat tikam sebenar. Kenapa? Kerana tiada pulut merah.Dissappointed! Takperlah, makan je…Masuklah sesuap ke mulut, uweek… tak sedap..DAMN! dah la xde pulut merah, tak sedap.. Orang yang jual lompat tikam ni pulak tadi bukan orang Kelantan, lagi la frust..

Frankly, i’ve never once in my lifetime, beli makanan kelantan from non-kelantanese dan makanan tu sedap.. Kalau beli dari kelantanese baru lah sedap..This is not a racist remark, this is just my personal experience. Nanti tak pasal-pasal aku dituntut minta maaf kerana mengeluarkan kenyataan menghasut. So kepada orang yang menjual kepada aku lompat tikam ni, terima kasih kerana menjual lompat tikam PIRATE dan tak sedap..

Published by hazremi

Born in 1984. From Kelantan... Degree in IT from Multimedia University,Cyberjaya... Have 2 years working exp at Astro,Malaysia Airports Berhad and Panasonic R&D Malaysia... Now,happily ever after in government PTD services... add me in friendster , hazremi@yahoo.com http://profiles.friendster.com/hazremi

4 thoughts on “Lompat Tikam

  1. hahah nasib la remi dpt mkn kuih tu..hehe kt sini pn mujur aritu dpt mkn coz ade akak klate tu buat kuih lompat tikam yg sgt sodapp!!(lengkap ngn pulut merah…)hikhik jgn jeloss…=p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: