Archive for September 7th, 2008

Lompat Tikam


Kepada yang tak kenal kuih ni..ni adalah kuih Kelate..kuih ni sangat sedap..meme seleke sengoti laa…

inilah rupa kuih Lompat Tikam itu

Nak dijadikan cerita, pada suatu hari yang indah di Seri Kembangan, negeri jajahan PKR, pergilah aku ke pasar ramadhan Seri Serdang membeli juadah berbuka. Sedang asyik berpusing-pusing di sekeliling pasar, ternampaklah orang menjual lompat tikam..Teringat aku kepada kuih favorite di Kelantan ini, lalu aku pun membeli nya walaupun mahal RM1.50.

Kemudian pulang ke rumah dan tiba waktu berbuka, ku lihat lompat tikam ini bukan lompat tikam sebenar. Kenapa? Kerana tiada pulut merah.Dissappointed! Takperlah, makan je…Masuklah sesuap ke mulut, uweek… tak sedap..DAMN! dah la xde pulut merah, tak sedap.. Orang yang jual lompat tikam ni pulak tadi bukan orang Kelantan, lagi la frust..

Frankly, i’ve never once in my lifetime, beli makanan kelantan from non-kelantanese dan makanan tu sedap.. Kalau beli dari kelantanese baru lah sedap..This is not a racist remark, this is just my personal experience. Nanti tak pasal-pasal aku dituntut minta maaf kerana mengeluarkan kenyataan menghasut. So kepada orang yang menjual kepada aku lompat tikam ni, terima kasih kerana menjual lompat tikam PIRATE dan tak sedap..

Advertisements
Advertisements