Sumpah Saiful


I don’t really understand what is the fuss about the sumpah.. Banyak orang mempertikaikan dari segi teknikal sumpah tersebut..Pegang Quran sama macam Kristian lar..Tu la ni la…The point is, Saiful dah bersumpah dengan nama Allah, sanggup dilaknat, i’m sure Muslim will understand the complication pasal sumpah ni..

Wallahi, Wabillahi, Watallahi

Anwar ada bersumpah ker? Takde pun..siap enggan lagi..penuh dengan macam-macam alasan..If you’re innocent, there is nothing for you to be afraid of…

  1. And if Anwar were asked to swear, should the public also asked Najib to swear on the Quran that he did not know anything about the murder of Altantuya Shaariibuu ?

  2. i suppose you didn’t read newspaper.Najib has already sweared about that in case you don’t know…

    • hehe
    • August 25th, 2008
    • pu3 kodok
    • August 25th, 2008

    ni la org kata dunia akhir zaman apabila org jahil berbicara ttg agama… nauzubillah…

    • chidori
    • August 26th, 2008

    hmm.. busan… naper tak sumpah dalam mahkamah aja.. yg kalot sgt tu kenapa..

  3. Majlis Fatwa Kebangsaan berpendapat proses perundangan perlu berjalan terlebih dahulu sebelum lafaz sumpah laknat (muhabalah) dilakukan oleh Mohd Saiful Bukhari Azlan bahawa beliau diliwat oleh Penasihat Parti KeADILan Dato’ Seri Anwar Ibrahim

    comment:

    Sy kurang faham kenapa saudara sbg seorang yg berpelajaran tinggi mengeluarkan statement tanpa berfikir dan menyelidik.Seakan2 pandai agama.masyaAllah

    oh mayb semua penjilat umno mcm ni kot

  4. mungkin saudara boleh menjelaskan kepada saya statement apakah yang menyebabkan saudara mengatakan saya mengeluarkan statement tanpa berfikir?Saya berpendapat dalam post ini saya hanya memberikan pendapat dari segi bukan teknikal

  5. Anwar ada bersumpah ker? Takde pun..siap enggan lagi..penuh dengan macam-macam alasan..If you’re innocent, there is nothing for you to be afraid of…

    comment
    sy pasti ini statement saudara yg bermaksud utk memperlekeh jawapan2 yg diberi oleh anwar atas nasihat ulama

  6. anwar sebenarnye takut untuk bersumpah laknat kerana beliau tidak mahu dilaknat tuhan lantas beliau memberikan bermacam-macam alasan…

    Jika saya dituduh sedemikian rupa dan saya tidak bersalah, tiada sebab untuk saya merasa takut dan memberi macam-macam alasan, tiada masalah untuk saya bersumpah untuk membuktikan kejujuran saya

  7. aik,maksudnya saudara lebih suka mengambil tindakan membuta tuli tanpa meminta pendapat mereka yg lebih arif spt majlis fatwa kebangsaan?

    kalau mcm tu sy x boleh buat ape2.sy hormati tindakan saudara utk bersumpah.jadi saudara pn perlu lah hormati tindakan anwar ibrahim juga memandangkan beliau mengikut fatwa,bukan bertindak semberono bersumpah 1 hari sebelum pilihanraya.No wonder la UMNO kalah,kalau sy sbg pengundi di PP pn boleh nampak isi tersirat ‘dia’.

    Takpe saudara pegang prinsip saudara terhadap Tun Det dan UMNO,sy akn observe prinsip saudara sampai masa bila BN tidak lagi memerintah Malaysia.

  8. Sy hairan mengapa penulis delete setiap comment sy.adakah kerana penulis rasa tercabar?

    Apa la yg penulis ni jeles sangat dgn anwar ni.Sy akn observe prinsip saudara sehinggalah BN tidak lagi memerintah Malaysia.Kita lihat sampai bila saudara nk pertahankan UMNO dan Pak det

  9. saudara, setiap komen perlu saya lihat dulu sebelum di approve.. saya tidak pernah delete komen saudara…

    • pu3 kodok
    • September 23rd, 2008

    HArd Core SEXy guy… kureng…..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: