Looking back..


Semalam YM dgn member, dia stay dkt Dubai, dia ckp 1-2 days ago, ada 2 artikel penuh paper di sana kutuk Malaysia…lots of things were criticized in the article such as economy, PM, kerajaan, anwar and etc…

Terduduk diam bile dengar bende tu…Bukanlah dulu-dulu takde bende mcm tu berlaku. Still remember dulu Australia kutuk Malaysia dengan lantangnya especially ex-PM dia… Tapi that one because their ex PM didn’t like our PM but we loved our ex-PM that time..

So, bila dpt tahu pasal what my friend told me..Rasa sedih ada, kecewa ada, dissappointed ada… Dulu2 zaman Dr. M, my abroad friends always mentioned pasal how lucky Malaysian to have Dr. M as our PM, pasal F1, KLCC..how brave was him against western…

Rite now, Malaysia kene kutuk sana-sini,dah la dalam negara kucar-kacir…dekat luar persepsi buruk.. What’s gonna happen to us? Ada lagi ke vision 2020 tu????

I admit kerajaan pun ada problem, byk jgk problem… Anwar lagi lar, looking to take advantage of current situation, biasa la dia..dari dulu mcm tu,yang mana untungkan dia..dia sokong la.. sampai hindraf pun dia sokong… PAS pulak lebih rela bekerjasama dengan DAP rather than UMNO, saudara seagama… Apa lagi options yang kita ada?? Somehow i’m so frustrated… Lepas pilihanraya masih sibuk berpolitik, kerja tak jalan…

Hari-hari create issue baru utk memecah belah kan rakyat Malaysia..Isu melayu,cine,india..OMG..

Talking to my foreign friend, he mentioned Malaysia rite now is declining not moving forward.. No direction and foreign policy is disarray…

What can we do? We don’t have much options left…

Kalaulah Dr. M ada….

Things wouldn’t be so bad….

  1. kalaulah dr m ada kan…

    masa dia ada, takde pula kita ckp camni..

    hurrrmm

    kalaulah dr m ada

  2. i never thought a clean person is not clean as claimed to be

  3. tiada siapa yang sempurna =)

  4. mekna…

    pedasnyeee

  5. pedas cmane tuu

    • pu3 kodok
    • August 19th, 2008

    yg lepas jugak selalu di kenang… tapi agak2.. indon dlu pon cam kita la..if dr.M is still, my b dier kene “guling2” cam suharto…. arigatoww.. hargai ape yg kita ader.

  6. hahhaa…

    remi tak perasan kut, mekna suka kasi makanan pedas-pedas…dia suka manissss =P

  7. nak hargai siapa?takde sapa pun bagus..boleh diharap…

    • pu3 kodok
    • August 25th, 2008

    pedas2 nt buasir……

    • anti -ve thinking
    • August 30th, 2008

    “Kalaulah Dr. M ada….”

    cess nyampah btol aku ngan ayat ko nih.apsal suka sgt gn pktaan “kalau” ni?apsal suka sgt mengeluh?

    kalau..kalau…kalau…bla3.

    fikirkn apa solution yg mmpu kita cadangankn…bknnya mengeluh sesuatu yg xmgkn terjadi.apa la lu

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: