Cinta tak datang hanya sekali


Mengapa topik ini? Selepas menonton filem Sepi, the tagline of the movie is playing around in my mind..

Pernahkah ini berlaku kepada anda?

You’re going well with your partner and suddeny you know someone and you feel that person completes you?Pernahkan anda?

Ketika itu anda punya beberapa pilihan iaitu utk menerima orang kedua itu dalam hidup anda, melupakan orang itu atau let it goes with the flow,see what happen?

Mungkin anda berpendapat you can hide that relationship from your partner, well you might be able.. but one day, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah..

Bile saat itu tiba, pilihan yang ada hanya dua , Lupekan that person dan kembali kepada your partner ataupun ditch your partner and be with the new person.

Tidak semestinya dengan orang baru itu akan lebih membahagiakan anda, mengapa? Kerana kite mungkin sudah biasa dengan yang lama dan akan sentiasa membandingkan yang lama dengan yang baru. Bile kite menyesal, kite akan kembali kepada yang lama. Adakah ini putaran kehidupan@life cycle?

Mungkin sudah lumrah manusia, gemarkan sesuatu yang bukan milik kita.

Moral : Appreciate what you have , do not appreciate it when you have lost it…

How about you?

    • pu3 kodok
    • August 4th, 2008

    its a normal situation. its hapen to me toooowww…i choose to know d worLd.

    “cinta pertama tu paling indah, tapi kita tak kan dapat ia sbb ia terlalu indah. kalau kita dapat cinta pertama tu..tiada la lagi keindahan yg kt akan ingat2 kan selalu sampai bila2…”

  1. so choose the world against first love?

  2. pe beza rindu pada dia dgn igt pada dia?

  3. sy rasa bile kite rindu, kita akan nak dia berada dpn mata kita, kita teringat karakter dia..cara dia ketawa..dan macam2.. dan kalau kite igt, kite hanya teringat sepintas lalu mengenai dia…dan bukan lah kite rindu pd nya

  4. ya betul!
    tp sy bg tbh rase sket…

    rindu itu menyakitkan…
    igt itu just a nice thought…

    • semut
    • August 5th, 2008

    “cinta pertama tu paling indah, tapi kita tak kan dapat ia sbb ia terlalu indah.” – 1st love failure

    but for those yg success with their 1st love, the wouldn’t say that. =D

    for me, kite harus cari cinta yg paling indah. why we shud let it go sedangkan we knew that that’s the best for us. isn’t it?
    rugi la kalau dilepaskan.

  5. we don’t really know actually, we might be thinking it’s the best for us initially, but after we made the decision, we kinda regret the decision and want to go back to your ex..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: