Supper di Kg Baru


Selepas penat seharian pada hari Sabtu, tibelah masa untuk chill out di Kg Baru di favorite stall, mesti pergi punya kalau pegi Kg Baru, Soraya Seafood Nasi Bubur Berlauk…

But my favorite bukan nasi bubur, tapi nasi dan pulut selepas pukul 1 pagi…

Kenapa i love this stall? Coz this is Kelantanese stall, and i can meet lots of kelantanese here.. Love being a kelantanese…

Macam biase,kalau ke stall ni, mesti amik pulut pagi..cicah dengan kelapa…sedapppppp…

Dan tak ketinggalan, favorite menu of all time, nasi putih lauk gulai ayam dengan sambal belacan suku pinggan dan timun … Kesedapan menu ni tak boleh digambarkan dengan kata-kata..hanya jauhari mengenal manikam… Sedap dia mcm nak menangis…sedap sangat-sangat..makan dengan asyik…menu favorite di Kelate.. Ya Allah, sedapnyaaa!!!!

Kalau perut tak full, dah makan nasik kerabu pulak..tp tak boleh banyak sgt, tengah malam makan banyak nnt tak digest pulak…

Patut stall ni masuk jalan-jalan cari makan…

  1. x terkeliur langsung :p. ekeke
    saye x bg gemo mknan ktan, sbb kebykannye manis2…
    tp time kat mmu dulu, sy de kwn dak ktan n tganu
    derg knl kn sy dgn kuih cek mek molek…pergh!
    tp ssh nk dpt kat jb ni…n rsnye dh bertaun2 x mkn…wuwuwu

  2. awak kene try nasi lauk gulai ayam,sambal,timun..perghhhhh !!!!!!!!!!!!!!!! sedap giler, heaven

  3. gulai ayam tu msk pe?

  4. gulai ayam ala kelantan wakaka…

    cek mek tu memang sedap…dkt sini payah skit nak cari

  5. pedas ke x pedas? ok, nnt klu sy g ktan or kg baru, sy try carik🙂

    cek mek molek klu keria die lg byk dr tepung…fuh!…sodap!

    • anti -ve thinking
    • August 30th, 2008

    aku pung bangga jd ore klate.xsabar nk kelik klate.hu3.windu hometown aku.sob3

  6. wah2…ore kelate gok ko?alah mano tu…

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: